EN

Dr.Öğr.Üyesi BAHRİ ÖZSİSLİ

Tahil Isleme Teknolojisi, Yemeklik Yag Teknolojisi, Gelenksel Gidalar,

Yazışma Adresi: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Avşar Yerleşkesi Kahramanmaraş

2003-2010 Doktora Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarla Bitkileri (Öğütme Teknolojisi) 2000-2003 Yüksek Lisans Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kimya (Bitkisel Yağların Rafinasyonu) 1988-1995 Lisans Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği

  • Özgeçmiş
  • Yayınlar
  • Blog
  • Galeri

Özgeçmiş

  • ÖĞRENİM BİLGİSİ

    Lisans Eğitimi: Çukurova Üniversitesi - 1992 Yüksek Lisans : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi - 2003 Doktora : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi - 2010

    Unvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. Bahri ÖZSİSLİ Yazışma Adresi: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Avşar Yerleşkesi Kahramanmaraş Doğum Tarihi ve Yeri: 09/09/1969 Tel: 0344 2802085 GSM: 0535 6718395 E-Posta: bozsisli@gmail.com Faks: 0344 2802002

  • BİLİMSEL ETKİNLİKLER

    2003-2010 Doktora Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarla Bitkileri (Öğütme Teknolojisi) 2000-2003 Yüksek Lisans Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kimya (Bitkisel Yağların Rafinasyonu) 1988-1995 Lisans Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği

  • İDARİ GÖREVLER

    Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü 2016-2017

    KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı

    KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Staj Koordinatörlüğü

  • DİĞER PROJELER
  • BAP PROJESİ
  • SANTEZ PROJESİ
  • TÜBİTAK PROJESİ
  • DPT PROJESİ
  • ÖDÜLLER
  • ÜYELİKLER
  • DİĞER AKADEMİK ÇALIŞMALAR
  • HAKEMLİKLER
  • EDİTÖRLÜK

Yayınlar

  • ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER
  • ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER
  • ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTAPLARINDA BASILAN BİLDİRİLER
  • ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA(PROCEEDİNGS) BASILAN BİLDİRİLER
  • ÇEVİRİ
  • ULUSLARARASI KİTAPLAR
  • ULUSAL KİTAPLAR
  • PATENT
  • ULUSLARARASI SANAT ETKİNLİĞİ
  • ULUSAL SANAT ETKİNLİĞİ
  • BİLİMSEL RAPORLAR
  • SPOR ETKİNLİKLERİ

Blog

  • Bilimsel Yayınlarım

    Yazarlar

    Makale Başlığı

    Dergi

    Cilt / Sayfa / Sayı

    Tarih

    Marıbel Ovando Martinez, Kristin Whitney, Bahri Özsisli, Senay Simsek

    "Utılızatıon of modıfıed wheat and tapıoca starches as fat replacements ın bread formulatıon"

    JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON

    Journal of Food Processing and Preservation

    (Kabul aldı)

    Editor-in-Chief, Journal of Food Processing and Preservation Charles.brennan@lincoln.ac.nz

    2016

    Marıbel Ovando Martinez, Kristin Whitney, Bahri Özsisli, Senay Simsek

    "physıcochemıcal propertıes of octenyl succınıc esters of cereal, tuber and root starches"

    JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON

    Journal of Food Processing and Preservation

    (Kabul aldı)

    Editor-in-Chief, Journal of Food Processing and Preservation Charles.brennan@lincoln.ac.nz

    2016

    Hammed, Ademola Monsur; Özsisli, Bahri; Simsek, Senay

     

    Utilization of Microvisco-Amylograph to Study Flour, Dough, and Bread Qualities of Hydrocolloid/Flour Blends

     

    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

    19, 3-591-605

    2016

    Bahri Ozsisli

    Amber Lindgren and Senay Simsek

     

    Utilization of solvent retention capacity test for evaluation of hard red spring wheat quality

    2ND  ICSAE

    2ND INTERNATİONAL CONFERENCE ON SUSTAİNABLE AGRİCULTURE AND ENVİRONMENT

     

    September 30 – October 3, 2015

    Konya,Turkey

     

    2015

    Hammed, Ademola Monsur; Ozsisli, Bahri; Ohm, Jae-Bom

     

    Relationship Between Solvent Retention Capacity and Protein Molecular Weight Distribution, Quality Characteristics, and Breadmaking Functionality of Hard Red Spring Wheat Flour

     

    CEREAL CHEMISTRY

    92, 5-466-474

    2015

    Marıbel Ovando Martinez, Bahri Özsisli, James Anderson, Kristin Whitney, Jae-Bom Ohm and Senay Simsek

     

    Analysis of Deoxynivalenol and Deoxynivalenol-3-glucosidein hard Red Spring Wheat inoculated with Fusarium Graminearum

     

    TOXINS

    5, 2522 -2532

    2013

    Senay Simsek, Marıbel Ovando-Martinez, Bahri Özsisli

     

    Occurance of Deoxynivalenol and Deoxynivalenol-3-glucoside in hard red Spring Wheat Grown in the USA

     

    TOXINS

    2013 5 2656-2670

    2013

    Alihan Cokkizgin Mustafa Colkesen Leyla Idikut, Bahri Ozsisli

     

    Determinationof Relation ships between Yield Components in Bean by Using Path Coefficient Analysis

     

    GREENER JOURNAL OF AGRİCULTURAL SCİENCES

    ISSN: 2276-7770 Vol. 3 (2), pp. 085-089,

    2013

    B. Özsisli and N. Rana Kişi

     

    Sour Pickled

    THE 2ND INTERNATİONAL SYMPOSİUM ON “TRADİTİONAL FOODS FROM ADRİATİC TO CAUCASUS”

     403, ISBN: 978-605-4265-25-1 660 p.

    2013

    B. Özsisli and N. Rana Kişi

     

    Thyme in Brine

    THE 2ND INTERNATİONAL SYMPOSİUM ON “TRADİTİONAL FOODS FROM ADRİATİC TO CAUCASUS

    404, ISBN: 978-605-4265-25-1

    2013

    B. Özsisli S Serin

    Aktif Kömür ve Ağartma Toprağı Karışımının Ağartma Ajanı Olarak Ham Pamuk Yağının Rafinasyonunda Kullanım Potansiyelinin Araştırılması

    KSÜ DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ

    14(1)

    2011

    B. Özsisli, M. Çölkesen

    Orta Erkenci Mısır Çeşitlerinin Birinci Ve İkinci Ürün Sezonlarındaki Bazı Bitkisel ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi.

    IV. TOHUMCULUK KONGRESİ SAMSUN 14-17  HAZİRAN 

    325-326

    2011

    B. Özsisli and G. Yıldız Tiryaki

    , Başak Ofset Topkapı-

    An Investigation On Gravimetric And Dimensional Properties Of Traditional Turkish Food ‘Sıkma’ Produced In Domestic Scale

    THE 1ST INTERNATİONAL SYMPOSİUM ON “TRADİTİONAL FOODS FROM ADRİATİC TO CAUCASUS

    Proceedings Book, pp.475-477, ISBN: 978-605-4265-02-2

    2010

    B. Özsisli and G. Yıldız Tiryaki.

    Determination Of Some Quality Characteristics Of Holiday Bun Iftir: ‘Bayram Çöreği İftir’in Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi’ in Turkish

    TRADİTİONAL FOODS FROM ADRİATİC TO CAUCASUS” 2010 APRİL, 15-17 TEKİRDAĞ/TURKEY PROCEEDİNGS BOOK

    444-446

    2010

    G. Yıldız Tiryaki and B. Özsisli

    Kaynar (Confined Sorbet): ‘Kaynar (Loğusa Şerbeti)

    TURKİSH. POSTER PRESENTATİON, THE 1ST INTERNATİONAL SYMPOSİUM ON “TRADİTİONAL FOODS FROM ADRİATİC TO CAUCASUS” TURKEY PROCEEDİNGS BOOK

    1025-1027

    2010

    G. Yıldız Tiryaki and B. Özsisli

    A Research On Determination Of The Optimum Extraction Conditions Of Traditional Confined Sorbet "Kaynar" By Refractometry.

    1ST INTERNATİONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY ABSTRACT BOOK

    978-975

    2010

    B. Özsisli, G. Yıldız Tiryaki ve N. Kırıcı.

    Kahramanmaraş’ta Üretilen Geleneksel Gıdaların Bölge Ekonomisindeki Yeri ve Önemi

    (SÖZLÜ BİLDİRİ), 1. DOĞU AKDENİZ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI,

     

    2009.

    B. Özsisli,  L. İdikut, M. Çölkesen ve A. Çokkızgın

    Orta Erkenci Mısır Çeşitlerinin Birinci ve İkinci Ürün Sezonlarındaki Bazı Bitkisel ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, (Poster bildiri)

    VIII. TARLA BİTKİLERİ KONGRESİ

     (Doktora çalışmasının bir bölümüdür)

    2009

    G. Yıldız Tiryaki, N. Kırıcı, B. Özsisli ve A.T. Öz

    Kahramanmaraş'ta Geleneksel Bir Bulgur Çeşidi: SİMİT.

    II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KİTABI

    286-289

    2009

    M. Çölkesen, B. Özsisli ve A. Çokkızgın

    Kahramanmaraş ve Afşin – Elbistan koşullarına uygun makarnalık buğday çeşitlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma

    HUBUBAT  SEMPOZYUMU

     

    2008

    B. Özsisli, A.D. Duman, İ. Çınar, A.S. Çolakoğlu

    Kahramanmaraş’ta Gıda Sektörünün Sorunları Ve Çözüm Önerileri (Sözlü Bildiri).

    1.KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU

     

    2004

    M. Çölkesen, B. Özsisli ve A. Çokkızgın

    Kahramanmaraş ve Afşin – Elbistan koşullarına uygun makarnalık buğday çeşitlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma. (Sözlü Bildiri)

    HUBUBAT 2002 SEMPOZYUMU

    155-164 

    2002


Fotoğraf Galeri

  • ÖZSİSLİ