Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Gıda Mühendisliği

Gıda mühendisliği bölümünü bitiren öğrencilere doğrudan "Gıda Mühendisi" unvanı verilmektedir. Gıda Mühendisleri gıdaların işlenmesi, depolanması ve yeni ürünlerin geliştirilmesi, hammaddelerden çok yönlü yararlanılması, böylece sağlıklı gıda çeşitlerinin artırılması gibi alanlarda görev yapar. Üretim sırasında çıkabilecek sorunları giderir, üretim proseslerinin aksamadan devamını sağlar. Üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetler ve kalite kontrolünü yapar. Mezunlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Orman, Sağlık, Maliye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarında, Gümrük Müsteşarlığında, belediyelerde ve özel sektörde mühendis, denetleyici, yatırım uzmanı veya kalite kontrol uzmanı olarak çalışabilir. Bunun yanı sıra Gıda Mühendisi olarak gıda üretimi yapan firmalara danışmanlık hizmeti de verebilir. Gıda mühendisliği sürekli gelişmekte olan bir alan olduğu için bölüm mezunlarına sektörde ihtiyaç duyulmaktadır. Akademik hayata ilgi duyan öğrencileri ise lisansüstü eğitimlerinde çok geniş bir çalışma alanı beklemektedir.