Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Gıda Mühendisliği

MİSYON

Evrensel değerler ışığında, temel bilim, teknoloji ve mühendislik disiplinlerinin birlikte işlendiği nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim almış, gelecekte Türk Gıda Endüstrisinin lider kadrosunda görev alacak donanımlı, bilimsel etik sahibi ve girişimci bireyler yetiştirmek, yörenin tarımsal yapısına uygun ürün ve proses geliştirmek, üretici ve tüketici katmanlarını bilinçlendirmek, kaliteli ve güvenli gıda üretiminde teknik danışmanlık hizmetlerinde bulunmaktır.

VİZYON

Gıda Mühendisliği Bölümünde ulusal ve uluslararası ortamlarda nitelikli eğitim-öğretim verebilen, yeni teknolojiler ve dünya standartları ile etkileşim konusunda Ulusal ve Uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği, eşgüdüm ve paylaşım halinde,  bilgi kaynaklarına etkin ve hızlı uyum sürecine girmiş, Ar-Ge faaliyetlerini yürüten ve güncel projeler üstlenmiş, üreteceği bilgi ve teknoloji ile yöresel, bölgesel, ulusal ve evrensel kalkınmaya katkıda bulunan bir bölüm olmaktır.